18 Aralık 2010 Cumartesi

CHEVICHE NEDIR?

Cheviche, çiğ balığın afiyetle yenebileceğine verilebilecek en iyi örneklerden biridir.Peki nasıl bir çiğ balık?Çıkar kancayı hayvandan,vur kafasına,koy tabağa getir.Öyle mi? Değil tabi. Önce turunçgillerle bir güzel marine et.Tuz,biber ve soğanla aroma ver.İster avokado,ister marul,istersen de tatlı patatesle servis et.Yine turunçgiller kullanarak da tabağı süsleyebilirsin.Güney Amerika’da bir aperatif olarak ünlenen cheviche , arka arkaya üç dört porsiyon yiyen insanlar çıkınca zamanla ana yemeğe dönüşmüştür. Balığın bol olduğu Perü,Ekvator ve Şili’de güzel çeşitlemelerini bulmak mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder