8 Aralık 2010 Çarşamba

BİLLTONG NEDİR?

Biltong Güney Afrika'nın bir çeşit pastırmasıdır diyebiliriz.Yarı kıtanın Hollanda asıllıları tarafından geliştirilen biltong,genellikle sığır ve av hayvanlarından yapılır. Nuar bu iş için en uygun kısımdır zaten Felemenkçe bil=kalça, tong=şerit manasına geliyor. Elma sirkesinde terbiye edilen etler daha sonra kaya tuzu,kişniş,kara biber,kahverengi şeker ile ovulup kurutulmak üzere asılır. Güney Afrika'nın iç bölgelerinde soğuk ve kurak geçen kış geceleri en ideal kurutma zamanıdır. Genelde içinin yumuşak olması için güneşte kurutulmaz. Dışı sert içi yumuşak olan biltong 16.yy dan beri Boer'lerin vazgeçilmez et saklama yöntemlerinden biri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder